Trouwfilm

5 redenen waarom iedereen een trouwfilm zou moeten willen

Wat is een trouwfilm?

Een trouwfilm is de uitgelezen manier om de sfeer en de emotie van een bruiloft in beeld te brengen. Trouwfilms brengen op een korte, energieke wijze jullie bruiloft in beeld. Kortomg, een trouwfilm is dan ook de ideale manier om jullie bruiloft echt onvergetelijk te maken.

Waarom zou men een trouwfilm moeten nemen?

De noodzaak van een trouwfotograaf is wel duidelijk. Logisch. Maar is het niet gek dat in een tijd waar film zo'n grote rol speelt in ons leven, we het op de dag waar we de liefde vieren, een groep mensen bijeen is die nooit in die samenstelling bij elkaar zal komen, een dag die zo snel gaat dat het bewust meemaken voor velen iets moeilijks is, dat men juist uitgerekend op die dag niet als eerste denkt aan de noodzaak van een trouwvideograaf en het belang van de trouwfilm?

Dus laat ons jullie 5 redenen geven waarom een trouwfilm van belang is!

1. De dag vliegt voorbij

Uit ervaring kunnen Christa en ik zeggen dat je best makkelijk, best veel vergeet tijdens zo'n lange intense dag. Niet gek. En daarom alleen al is een trouwfilm belangrijk. Nee, let me rephrase....een MUST

2. Een trouwfilm geeft een completer beeld

Omdat een trouwfilm een korte weergave is van jullie trouwdag, is het makkelijk om in die paar minuten veel mooie momenten te stoppen. Dat maakt het voor film mogelijk om in zeer korte tijd een compleet beeld te geven van hoe de dag was.Door te spelen met tijd, het mixen van geluid, bewegend beeld en woorden, kunnen wij door creatief editten alle emoties in korte tijd weer oproepen en daarmee jullie aan het beeldscherm doen kluisteren. Elke keer weer. Eelke keer weer dat gevoel van toen belevend!

3. Wat kijk jij in het dagelijks leven vaker? Film of foto?

Zijn jullie vaker op een avond te porren om door fotoboeken te bladeren of een film te kijken? Wat is het laatste wat jullie gekeken hebben? Wat heeft jullie meer geraakt? Die foto op instagram? Of die film op Netflix, Youtube of die video van jullie aanzoek gemaakt met zijn telefoon? Het klinkt ietwat flauw...I know. Maar kijk eens naar hoe je omgaat met film in jullie dagelijkse leven. Al snel zal opvallen dat dit medium een onuitwisbare rol speelt. Het is daarom dan ook ondenkbaar om geen trouwfilm te laten maken van jullie bruiloft.

ps. Lieve fotografen, stop niet na het lezen van dit punt ;)

4. Wat blijft er uiteindelijk over?

Nadat ik in ons vorige punt ietwat met knipoog, maar wel terecht, een gigantisch verschil in het dagelijks gebruik vann film en foto onder de aandacht bracht wil ik het in dit komende punt ook een beetje opnemen voor foto. Dit punt is zowel de kracht van trouwfotografie als trouwvideografie.

De make-up is er alweer af
De jurk hangt weer in de kast,
De woorden zijn gezegd,
De taart is gegeten,
Het feest is gevierd,
Het drank is gedronken.

En wat is de enige tastbare herinnering?

Juist u raad het al. Film en foto

En beide spelen hun eigen rol in jullie herinnering.
Foto één van verbeelding en film één van realisme, beweging en woord.

De één vervangt de ander niet.
Samen zijn ze als:
bread and butter, coffee and cream, fish and chips, Jordan and Pippen, Monica and Chandler of Peanut butter and jelly.

Ach ik denk dat dit punt wel duidelijk is.

5. een trouwfilm is gewoon simpelweg fantastisch

We kunnen allemaal praktische redenen op een rijtje zetten tot we ons wegen. Maar let's be real...
Een trouwfilm is gewoon fantastisch! Het is spannend om jullie zelf terug te zien, het is elegant, mooi en energiek. Het is emotioneel en het legt eigenaardigheden vast van jullie dierbaren, wat super waardevol is. Het laat je stemmen onthouden, beloftes zijn vastgelegd en het is een korte manier om weer even terug te denken aan die amazing dag, weg te dromen bij al dat mooits of gewoon om vol trots te showen aan jullie vrienden en familie!

BruidBeeld maakt jullie dag écht onvergetelijk!
Gecharmeerd van ons werk?
Check onze beschikbaarheid